lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Vinst i casetävling tar Lundastudenter till final i Buenos Aires

Publicerad: 2018-12-12

De vann svenska finalen – nu får Lundalaget med fyra studenter från Ekonomihögskolan åka till Argentina för att representera Sverige i finalen nästa år. Affärsutmaningar för en fransk vatten, avfall och energikoncern stod på agendan då studenter från landets främsta ekonomiutbildningar gjorde upp i Sverigefinalen av världens största casetävling.

Foto: Lundaekonomerna

Lundalaget Caseadillas Consulting med lagmedlemmarna Erik Månsson, Samuel Spjuth, Sara Sturesson och Edvin Sjökvist vann nyligen årets upplaga av den nationella finalen av KPMG International Case Competition (KICC). Det vinnande laget fick i finalen lösa ett case som fokuserade på affärsutmaningar inom vatten, avfall och energi för den franska koncernen Veolia och hur dessa kärnverksamheter skulle kunna expanderas globalt.

Vinnarna är glada över att den hårda träningen har gett utdelning och får nu representera Sverige i den internationella finalen i Buenos Aires, Argentina, i april 2019.

– Att ha fått komma i kontakt med case som lärandeverktyg via Ekonomihögskolan och KPMG har varit både motiverande och lärorikt och något som vi verkligen tar med oss framöver, säger Samuel Spjuth.

Om tävlingen

KPMG International Case Competition (KICC) är en av världens största casetävlingar för ekonomistudenter på universitet och handelshögskolor.

Den startade 1998 som ett samarbete mellan redovisnings- och revisionsbyrån KPMG och Ekonomihögskolans studentkår Lundaekonomerna.

Än idag arrangeras både den lokala och nationella finalen tillsammans med Lundaekonomerna och från lärarsidan genom LUSEM Case Academy med Ulf Ramberg, Ola Mattisson och Mats Urde i spetsen.